Νιώθεις ότι ο φιλικός σου περίγυρος είναι ιδιαίτερα κλειστός;
Δύο μπορεί να συμβαίνουν:

Ή αυτή είναι η επιλογή σου γιατί θεωρείς ότι οι φίλοι είναι λίγοι κι καλοί, οπότε όλα καλά ή θα ήθελες να έχεις μεγαλύτερο φιλικό κύκλο αλλά κάτι κάνεις λάθος και αυτό δεν συμβαίνει!

Παρακάτω θα διαβάσεις πέντε απλές συμβουλές για να διευρύνεις τον φιλικό σου περίγυρο!
1)Αρχικά να είσαι σίγουρη ότι θέλεις και χρειάζεσαι στη ζωή σου περισσότερους φίλους!

Να είσαι δηλαδή σίγουρη ότι το θέλεις πραγματικά και ο σκοπός σου δεν είναι να είσαι μέσα σε έναν κύκλο παρέας
Το να κάνεις νέους φίλους είναι το κλειδί για να ζήσεις μια ενδιαφέρουσα ζωή, και νέες δραστηριότητες, νέες ιδέες και νέους τρόπους για να διασκεδάζεις περισσότερο.

2)Πρέπει να αποδεχτείς ότι δεν μπορείς πάντα να είσαι σωστή σε όλα και οι άλλοι δεν μπορεί πάντα να κάνουν λάθος!

Ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα όσον αφορά τους νέους φίλους στη ζωή σας, είναι το γεγονός πως δεν πρέπει να είμαστε προσκολλημένοι στον δικό μας τρόπο σκέψης. Το να θεωρείς ότι κάνουν λάθος όταν κάνουν κάτι διαφορετικό από εσένα, δεν μπορεί να βοηθήσει μία φιλία να προχωρήσει! Για να είσαι ευτυχισμένη, θα πρέπει να είσαι ανοιχτή στις ιδέες των άλλων, έτσι ώστε να μπορούν να είναι και φίλοι σου. Αν έχεις δικές σου απόψεις για κάποια τα πράγματα, αυτό είναι πολύ καλό. Και μπορείς να κάνεις τη γνώμη σου ακόμη πιο ισχυρή, λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις και τις προθέσεις των φίλων σου. Εάν βασίζεσαι αποκλειστικά και μόνο στη γνώμη σου, μάλλον θα χάσεις τους φίλους σου και τις συμβουλές τους!. Οι άνθρωποι θέλουν να ακούγονται και να σέβονται οι άλλοι τις απόψεις τους!
3) Γνώρισε κάποιον πολύ κοινωνικό.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνεις πολλούς φίλους γρήγορα, είναι να γνωρίσεις κάποιον που είναι πολύ κοινωνικός και θα σε φέρνει συνέχεια σε επαφή με νέους ανθρώπους. Αυτοί οι άνθρωποι αποκτούν συχνά νέους φίλους.

4 – Βρες νέα ενδιαφέροντα και δραστηριότητες.

Δεν χρειάζεται να το κάνεις για μια ζωή αλλά μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα, μέχρι να γνωρίσεις νέους φίλους και να προχωρήσεις στη ζωή σου . Ένας πολύ καλός τρόπος για να το πετύχεις, είναι να βρεις νέα ενδιαφέροντα και νέες δραστηριότητες. Μπορείς π.χ να γραφτείς σε ένα γυμναστήριο, σε μια κοινωνική ομάδα ή οπουδήποτε θεωρείς ότι μπορεί να γνωρίσεις καινούργιους ανθρώπους που μπορεί να γίνουν φίλοι!
5 – Σταμάτησε να είσαι επιλεκτική με τους ανθρώπους.

Αυτό μπορεί να ακούγεται περίεργό αλλά προς θεού δεν εννοούμε να μην έχεις στάνταρς και να κάνεις παρέα με οποιοδήποτε είτε σου ταιριάζει είτε όχι. Αυτό που λέμε είναι να μην είσαι ιδιαίτερα επιλεκτική με την έννοια ότι πάντα κάτι σε ενοχλεί στους άλλους ή ότι πάντα εστιάζεις στα λάθη και στα ελαττώματα τους γιατί έτσι μειώνεις τις πιθανότητες να βρίσκεις νέες παρέες και φυσικά οι άλλοι, νομίζουν ότι τους αποφεύγεις και θέλεις να είσαι μόνη σου.