Είναι πολύ άβολο να λες σε κάποιον ότι θέλεις να χωρίσετε αλλά αυτό δεν είναι λόγος να πανικοβάλλεσαι και να καταλήγεις να το κάνεις με λάθος… Πολύ λάθος τρόπο!

Ναι, δεν υπάρχει ο ιδανικός τρόπος να χωρίσεις αλλά σίγουρα υπάρχουν κάποιοι τρόποι πολλοί χειρότεροι από κάποιους άλλους:

Εξαφανίζεσαι… Σηκώνεις το τηλέφωνο, δεν απαντάς στα μηνύματα και τον αποφεύγεις με κάθε τρόπο. Είναι λάθος συμπεριφορά και το ξέρεις! Δεν είναι σωστό να αφήνεις τον άλλο να αναρωτιέται τι συνέβη και άλλαξες συμπεριφορά, όλοι δικαιούνται κάποιες εξηγήσεις.

Μην χρησιμοποιήσεις ποτέ το γνωστό και χιλιοειπωμένο κλισέ “δεν φταις εσύ, εγώ φταίω”… Ποτέ! Γιατί; Γιατί όλοι ξέρουν ότι είναι υποκριτικό από μεριάς σου και δεν υπάρχει περίπτωση να το εννοείς.

Αν θες να πεις σε κάποιον να χωρίσετε, μάζεψε το κουράγιο και κάντο από κοντά “face to face”. Λίγη ευγένεια και οι καλοί τρόποι δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν.

Μην πεις του ότι θέλεις να χωρίσετε σε δημόσιο χώρο! Γιατί να κάνεις σε δημόσια θέα κάτι που μπορεί να προκαλέσει στον άλλον είτε θυμό, είτε στενοχώρια και σίγουρα να τον κάνει να αισθανθεί ντροπή μπροστά σε κοινό; Κανείς δεν το αξίζει αυτό!

just_girls_sxeseis2