Η εφηβεία είναι μια συναρπαστική περίοδος κατά την οποία μεγαλώνεις ιδιαίτερα γρήγορα και το σώμα σου αλλάζει, ειδικά όσον αφορά στα χαρακτηριστικά που καθορίζουν το φύλο σου.. Ξυπνά το ερωτικό ενδιαφέρον και έχεις τη διάθεση να εξερευνήσεις το σώμα σου. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό, ωστόσο η κατάλληλη ενημέρωση και σεξουαλική αγωγή θα σε βοηθήσουν να αποφύγεις οποιεσδήποτε αρνητικές πτυχές αυτής της σημαντικής φάσης.

Ενημερώσου σωστά για την αντισύλληψη! Οι αρνητικές συνέπειες μπορεί να είναι πολλές όπως αυτής της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης ή κάποιου σεξουαλικού μεταδιδόμενου νοσήματος κτλ.

Στις μέρες μας υπάρχουν πολλές μέθοδοι αντισύλληψης. Για το λόγο αυτό, είναι  απαραίτητη μια συζήτηση με τον γυναικολόγο σου, ο οποίος θα σε βοηθήσεις να επιλέξεις εκείνη που είναι κατάλληλη για εσένα, εξετάζοντας πολλές διαφορετικές παραμέτρους τόσο της υγείας όσο και της προσωπικότητάς σου. Ανεξάρτητα όμως, η συστηματική χρήση προφυλακτικού κατά τη σεξουαλική επαφή, είναι πολύτιμη για την προφύλαξη από τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες.

Αν είναι επιλογή σου να έχεις ολοκληρωμένες σεξουαλικές εμπειρίες, χρησιμοποίησε προφυλακτικό ΠΑΝΤΑ!

Το προφυλακτικό μπορεί να σε προστατέψει από πολλά (όχι όμως από όλα) τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

  • Το προφυλακτικό μπορεί τις περισσότερες φορές να αποτρέψει μια εγκυμοσύνη.
  • Μην επιτρέψεις ούτε ΜΙΑ σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλακτικό.
  • Είναι απλό στην χρήση, μπορείς να το βρεις εύκολα και είναι φθηνό.
  • Ενημερώσου για τη σωστή χρήση του (υλικό που πρέπει να προτιμάς, πότε ακριβώς και πως πρέπει να το φοράς, ημερομηνία λήξης κλπ)
  • Η σωστή χρήση αποτρέπει “ατυχήματα” π.χ σπάσιμο
  • Ενημερώσου από τον/την ιατρό σου για το τι μπορείς να κάνεις εάν το προφυλακτικό σπάσει (επείγουσα αντισύλληψη)