Σίγουρα συμφωνείς μαζί μας, ότι οι γονείς σου δεν ξυπνούν κάθε πρωί με τη σκέψη: «Με ποιο τρόπο θα μπορούσα να βασανίσω σήμερα το παιδί μου;» Το κίνητρο για την συχνά ακατανόητη συμπεριφορά τους είναι ακριβώς το αντίθετο. Σε αγαπούν και θέλουν να είσαι ευτυχισμένη και ανησυχούν γι’ αυτό και θέλουν να είσαι προστατευμένη!
Γι’ αυτό, επίσης, σου θέτουν και όρια. Οι γονείς οριοθετούν από αγάπη. Όταν ήσουν μικρό παιδί ακόμα σε προειδοποιούσαν: «Μακριά από το σίδηρο, μην το πιάσεις», «δεν περνάμε το φανάρι όταν είναι κόκκινο», «μη παίζεις με τα υγρά καθαρισμού». Και τελικά σου έσωσαν τη ζωή μ’ αυτούς τους περιορισμούς!

Οι γονείς προστατεύουν αυθόρμητα τη ζωή του παιδιού τους, ακόμα και σήμερα που δεν είσαι πια μικρό παιδί. Σήμερα τους ενδιαφέρουν περισσότερο όχι οι εξωτερικοί τραυματισμοί, αλλά οι τραυματισμοί της ψυχής σου. Σκέψου: Οι γονείς ”έσωσαν” συχνά τη ζωή σου – ίσως αυτό συμβεί και την επόμενη φορά που θα σου πουν: «Όχι!»
Μεγαλώνοντας, αν σκεφτούμε πίσω θα ευχόμαστε να είχαμε υπακούσει σε μερικά «όχι» των γονέων μας – αν και τότε δεν θα ήταν συνδεδεμένο με την επανάσταση μας!

Η συμβουλή μας, γίνε πιο επιεικής μαζί τους και προσπάθησε να εξηγήσεις την πλευρά σου χωρίς τσακωμούς! Σίγουρα, αυτό που θέλουν δεν είναι να σε πληγώνουν!

οι γονείς σου σ' αγαπούν justgirls