Είναι λογικό να σε πονάει η μέση σου όταν μόλις έχεις τελειώσει μια μετακόμιση ή την κηπουρική σου αλλά γιατί σήμερα; Γιατί στα ξαφνικά και ενώ είχες μια ξεκούραστη μέρα; Και όμως υπάρχουν κάποιες καθημερινές συνήθειες ή και συναισθήματα που μπορεί να προκαλέσουν πόνους στη μέση. Ποιές είναι;

1. Είσαι couch potato.

Κάθεσαι με τις ώρες στον καναπέ σου και βλέπεις το ένα επεισόδιο της αγαπημένης σου σειράς μετά το άλλο…έτσι οι μύες σου χαλαρώνουν και αυξάνεται η πίεση στη μέση σου. Τι να κάνεις; Αν η σειρά είναι τόσο ενδιαφέρουσα που ο μαραθώνιος είναι επιβεβλημένος τουλάχιστον κάνε διάλειμμα κάθε μισή ώρα, πάτα pause, σήκω από την θέση σου και περπάτα για λίγο.

2. Καπνίζεις.

Η νικοτίνη επιβραδύνει την κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα κάτι που μπορεί να προκαλέσει  φλεγμονές και πόνο. Η συμβουλή μας είναι φυσικά να κόψεις το κάπνισμα για αυτόν και πολλούς άλλους λόγους.

3. Έχεις άγχος.

Έρευνες έχουν δείξει πως υπάρχει σύνδεση μεταξύ του άγχους και των πόνων στη μέση καθώς το στρες προκαλεί πίεση στους μύες. Προσπάθησε να χαλαρώσεις, πάρε βαθιές ανάσες και όσο μπορείς ξέχνα τις έγνοιες.

4. Γεμίζεις υπερβολικά την τσάντα σου.

Μπορεί να μην το καταλαβαίνεις αλλά με τον καιρό το να κρατάς στον ώμο μία πολύ βαριά τσάντα μπορεί να προκαλέσει ενοχλήσεις στη μέση. Δύο είναι οι επιλογές…ή κράτα εναλλάξ την τσάντα σε κάθε ώμο ή απλά βγάλε από μέσα τα περιττά αντικείμενα.

just_girls_health2