Η πρώτη επίσκεψη στον γυναικολόγο είναι πολύ σημαντική. Συνήθως γίνεται αφού μία γυναίκα έχει ξεκινήσει τη σεξουαλική της ζωή. Όμως μπορεί να γίνει και νωρίτερα, πριν δηλαδή μία γυναίκα ξεκινήσει να έχει σεξουαλικές επαφές, αλλά θέλει να ενημερωθεί για θέματα που αφορούν στην γυναικεία της φύση και την σεξουαλικότητά της.

Μία συζήτηση με τον γυναικολόγο σίγουρα θα λύσει κάθε σου απορία και θα απομακρύνει τυχόν ανασφάλειες ή φόβους. Στο ιατρείο, θα έχεις την ευκαιρία να ρωτήσεις το γιατρό σου για τις αλλαγές που γίνονται στο σώμα σου, για τους διαφορετικούς τρόπους αντισύλληψης, για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, τις προφυλάξεις που πρέπει να πάρεις, το τεστ ΠΑΠ κλπ. Ο γυναικολόγος θα σου δώσει τις σωστές συμβουλές για να έχεις μια υγιή σεξουαλική ζωή. Γι΄ αυτό μη διστάσεις να τον ρωτήσεις για όποια απορία έχεις. Για να είσαι σίγουρη ότι δεν θα ξεχάσεις όλα όσα σε απασχολούν, σημείωσε όλες τις ερωτήσεις σου σε ένα χαρτί.

Η πρώτη σου επίσκεψη στον γυναικολόγο θα πρέπει να γίνει νωρίτερα, αν τυχόν σου παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα στην περίοδο, αν εμφανιστούν κολπικά υγρά διαφορετικού χρώματος και οσμής από τα φυσιολογικά, αν έχεις επίμονους πόνους στην κοιλιά κλπ.