Τι ξέρεις για την ζάχαρη και τα διαφορετικά της είδη;

Λοιπόν, η ζάχαρη παράγεται κυρίως από ζαχαρότευτλα ή ζαχαροκάλαμα. Η λευκή ζάχαρη που συνήθως χρησιμοποιούμε, υφίσταται μεγαλύτερη επεξεργασία, δεν έχει καθόλου θρεπτικά συστατικά, ενώ ένα κουταλάκι του γλυκού μας δίνει 16 θερμίδες.

Η καστανή ζάχαρη είναι πιο μαλακή, και πιο αρωματική. Θερμιδικά αποδίδει τις ίδιες θερμίδες με την λευκή, ενώ δεν περιέχει θρεπτικά συστατικά.

Η ακατέργαστη ζάχαρη, συνήθως προέρχεται από ζαχαροκάλαμο, έχει καστανό χρώμα και είναι αρκετά αρωματική. Ένα κουταλάκι του γλυκού έχει 15 θερμίδες και ελαφρώς περισσότερα θρεπτικά συστατικά από την λευκή και την καστανή, πάλι όμως σε μικρές συγκεντρώσεις.

Τέλος, η μαύρη ζάχαρη είναι περισσότερο αρωματική ενώ έχει και περισσότερα θρεπτικά συστατικά από τα άλλα είδη της ζάχαρης. Παρ’ όλα αυτά, οι θερμίδες της είναι σχεδόν ίδιες με την λευκή και την καστανή ζάχαρη.

Στην ουσία τα διάφορα είδη ζάχαρης δεν έχουν καμία θερμιδική διαφορά αλλά και στον τομέα των θρεπτικών συστατικών οι διαφορές της ακατέργαστης, της μαύρης και της καστανής ζάχαρης είναι μικρές, υπερέχουν όμως σίγουρα της λευκής ζάχαρης, η οποία εκτός από την γλυκύτητα δεν προσφέρει κάτι περισσότερο!

just_girls_health2