1.  Το φλερτ χρειάζεται αυτοπεποίηθηση.  Τόσο τα αγόρια όσο και τα κορίτσια προσπαθούν να δείξουν ανώτεροι, ωστόσο ο έρωτας και το φλερτ θέλουν αυτοπεποίθηση και ευαισθησία ταυτόχρονα. Ακόμα και το να δείξετε ευάλωτοι είναι θετικό, γιατί θα προσελκύσετε το ενδιαφέρον του συνομιλητή σας.

2.  Το φλερτ ξεκινά με μια ευχάριστη συζήτηση. Το να χαιρετίσετε κάποιον ευγενικά και να σχολιάσετε κάτι για το χώρο που βρίσκεστε είναι κάτι απλό και ευγενικό. Είναι πάντα πολύ καλό να κάνετε εσείς το πρώτο βήμα, γιατί ο άνθρωπος που σας ενδιαφέρει μπορεί να μην έχει το θάρρος να το κάνει εκείνος.

3.  Το φλερτ είναι διασκέδαση. Μη χρησιμοποιείτε επιτηδευμένο ύφος. Δείξτε ότι διασκεδάζετε και ότι περνάτε καλά. Γελάστε και να είστε άνετοι. Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο θέμα που πρέπει να θίξετε, ωστόσο το να κάνετε κάποιο κομπλιμέντο ή κάποιο σχόλιο θετικό για το συνομιλητή σας επιβάλλεται.

4. Επιτυχημένο φλερτ σημαίνει να ακούτε και να κοιτάτε στα μάτια. Το φλερτ είναι ένα είδος επικοινωνίας, και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις η πρώτη επικοινωνία που θα έχετε με τον άνθρωπο που σας ενδιαφέρει. Είναι εντελώς απαραίτητο να δείξετε ότι τον ακούτε, ότι λαμβάνετε υπόψη σας αυτά που λέει και ότι σας ενδιαφέρουν τα λεγόμενά του.

5. Χαμογελάτε! Το χαμόγελο ανοίγει δρόμους και καρδιές. Σας κάνει πιο προσιτούς, πιο συμπαθητικούς και λειτουργεί σαν μαγνήτης. ΄Ενας άνθρωπος που χαμογελά έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να προσελκύσει τα βλέματα των άλλων και το ενδιαφέρον τους, και φυσικά πολύ περισσότερες ευκαιρίες για φλερτ. Μην ξεχνάτε ότι το χαμόγελο είναι ένα από τα πιο δυνατά σας όπλα.