Αν θες να χάσεις κάποια περιττά κιλά και είσαι σε αναζήτηση δίαιτας βεβαιώσου ότι η δίαιτα που θα διαλέξεις ακολουθεί τους 4 χρυσούς κανόνες, κανόνες που θα την κάνουν όχι μόνο αποτελεσματική αλλά και εύκολη και πάνω από όλα ασφαλή για την υγεία σου. Ποιοί είναι αυτοί;

Η δίαιτα που θα διαλέξεις πρέπει να:

1. Προωθεί την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών. Τόσο τα φρούτα όσο και τα λαχανικά δεν έχουν καθόλου λιπαρά ενώ έχουν ελάχιστες θερμίδες, η αύξηση της κατανάλωσής τους κατά την δίαιτα, λοιπόν, από την μία μειώνει την πρόσληψη θερμίδων και από την άλλη βελτιώνει την υγεία σου.

2. Προτείνει τον έλεγχο των μερίδων φαγητού. Πρέπει να τρως τόσο όσο να χορτάσεις αλλά όχι να “φουσκώσεις”, τρώγοντας μικρότερες μερίδες το σώμα σου συνηθίζει να νιώθει αυτή τη πληρότητα με μικρότερη ποσότητα φαγητού.

3. Επιτρέπει κάποιες “σκανδαλιές”. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι αυστηρές δίαιτες με τις πολλές απαγορεύσεις προκαλούν διαταραχές στη διατροφή και στη διάθεση, οι “σωστές” δίαιτες είναι αρκετά ελαστικές, επιτρέπουν κάποιες λιχουδιές και σου δίνουν τη ελευθερία να διαλέξεις εσύ κάποια από τα γεύματά σου.

4. Προσθέτει περισσότερη άσκηση. Αν θες όχι μόνο να χάσεις κιλά αλλά και να τα κρατήσεις μακριά η τακτική άσκηση είναι το κλειδί. Αν δεν έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο για να ασκηθείς τουλάχιστον φρόντισε να περπατάς από και προς το σπίτι σου και να προτιμάς τις σκάλες από το ασανσέρ.

just_girls_health2