1. Καταρχήν αυτό το φρούτο είναι δημοφιλές, λόγω της φυσικής του γλυκύτητας και για τις πολλές χρήσεις του- από χυμούς και μαρμελάδες, μέχρι ζαχαρωτά και μάσκες ομορφιάς. Επίσης, είναι χαμηλό σε θερμίδες, αλλά πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, που προωθούν ένα υγιές δέρμα και μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης πολλών παθήσεων και ασθενειών.
  2. Είναι γνωστό ότι, τα πορτοκάλια αποτελούν μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C. Μπορεί όμως, να μην γνωρίζετε ότι, αυτή η βιταμίνη είναι πολύ σημαντική για την υγεία, δεδομένου ό,τι παίζει σημαντικό ρόλο ως αντιοξειδωτικό, προστατεύοντας το σώμα σας από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες .
  3. Βοηθάει στην πρόληψη της γήρανσης του δέρματος. Σίγουρα υπάρχει κάποιος λόγος, για τον οποίο τα πορτοκάλια χρησιμοποιούνται ευρέως στη βιομηχανία ομορφιάς, όπως σε κρέμες και μάσκες προσώπου. Αυτό συμβαίνει επειδή, η βιταμίνη C που περιέχεται σε αυτά τα φρούτα, αποτρέπει την καταστροφή του κολλαγόνου, ένα σημαντικό συστατικό που διατηρεί τη συνολική εμφάνιση και την υφή του δέρματος.
  4. Προστατεύει τα μάτια σας. Η βιταμίνη Α στα πορτοκάλια, βοηθάει στη διατήρηση της καλής όρασης και προστατεύει από την εμφάνιση της ωχράς κηλίδας, μια πάθηση της όρασης, που προκαλεί τύφλωση.
  5. Συμβάλει στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων. Αυτό είναι ένα ακόμη όφελος για την υγεία, που αποδίδεται στο επίπεδο της βιταμίνης C.
  6. Βοηθάει στην ανάπτυξη του εγκεφάλου. Το φυλλικό οξύ που περιέχεται στο πορτοκάλι, προωθεί την ανάπτυξη του εγκεφάλου και παίζει σημαντικό ρόλο για τις έγκυες, γιατί αποτρέπει την εμφάνιση νευρολογικών διαταραχές στα βρέφη.
  7. Βοηθάει στην πρόληψη του καρκίνου. Το πορτοκάλι περιέχει μια ένωση, που έχει δειχθεί ότι παίζει έναν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη διαφόρων τύπων καρκίνου, όπως ο καρκίνος του πνεύμονα, ο καρκίνος του μαστού, ο καρκίνος του δέρματος, κλπ.