Πιστεύεις ότι οι γονείς σου έχουν ένα περίεργο τρόπο να σου δείχνουν την αγάπη τους και πως είναι κάπως παράξενη η συμπεριφορά τους απέναντί σου αλλά ότι μπορείς να τους συγχωρέσεις! – έχουν ένα ιδιόρρυθμο τρόπο να σου δείχνουν την αγάπη τους.
Αλλά όσο παράξενοι και να είναι οι γονείς σου και να νιώθεις ότι δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε η αλήθεια είναι ότι τους αγαπάς!Εάν τους το δείξεις κιόλας, τότε η συμβίωσή σας θα γίνει ακόμα καλύτερη.

Θα σου δώσουμε ένα παράδειγμα για να καταλάβεις, αφενός πόσο σημαντικό είναι να τους δείξεις την αγάπη σου και για εσένα και για εκείνους και αφετέρου για να καταλάβεις ότι είναι πολύ πιο απλό απ’ όσο νομίζεις!
Σε ένα σεμινάριο με ανάλογο θέμα, ο εισηγητής  ζήτησε από τους ακροατές, στην πλειοψηφία τους έφηβοι, να τηλεφωνήσουν στους γονείς τους και να τους πουν απλώς πόσο τους εκτιμούν. Η ανταπόκριση ήταν φοβερή. Για πολλές απ’ αυτές τις οικογένειες αυτό το τηλέφωνο ήταν η αρχή μιας καινούργιας σχέσης!

Το να προσπαθήσεις για μία καλύτερη σχέση και το να δείξεις στους γονείς σου την αγάπη σου, δεν σημαίνει ότι θα λυθούν αυτόματα όλα τα προβλήματα! Οι δυσκολίες πάντα θα υπάρχουν, αλλά ειλικρινά αξίζει τον κόπο!