Πολλόι είναι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι δεν υπαρχει φιλία μεταξύ των γυναικών. Εμείς το αρνούμαστε κατηγορηματικά αυτό!

Η αλήθεια όμως είναι ότι οι γυναίκες έχουμε ‘’δώσει διακαιώματα’’ για να το ισχυρίζονται κάποιοι αυτό!

Δείτε παρακάτω κάποια από τα σημαντικότερα λάθη που κάνουμε οι γυναίκες αναφορικά με τις φιλίες και γι’ αυτό ίσως προκύπτει και το πρόβλημα… Πολλές λοιπόν είναι εκείνες που πιστεύουν ότι…:
1. Θα έρθει μια καλή φίλη που θα αξίζει τον κόπο!

Αυτό είναι μεγάλο λάθος γιατί η φιλία δεν είναι θέμα τύχης και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται έτσι! Δεν έρχονται τυχαία σε κάποια στιγμή της ζωής σου κάποιες φίλες και σου λένε «Εμείς είμαστε, θες να κάνουμε παρέα;», όπως κάποτε ερχόντουσαν τα παιδάκια στην παιδική χαρά! Η φιλία είναι μια σχέση που χτίζεται και δοκιμάζεται! Εκεί μαθαίνεις αν ο άλλος ενδιαφέρεται για σένα πραγματικά ή όχι.
2. Οι καλύτεροι φίλοι είναι αυτοί που έχεις από παλιά.

Όπως καταλαβαίνετε και αυτό μπορεί να είναι ή να αποδειχτεί λάθος. Αν δηλαδή κάποιος χάσει για διάφορους λόγους τους παιδικούς του φίλους, τι σημαίνει..; ότι θα μείνει μια ζωή χωρίς φίλους; Όσο μεγαλώνει κανείς αλλάζει άλλωστε η κοινωνική του ζωή ή οι συνθήκες ζωής του ή οι ανάγκες του! Κάποιοι φίλιες απ΄τα παλιά μπορεί να κρατήσουν και κάποιες όχι. Ανάλογα με το πως είναι πλέον η ζωή μας.
3. Θα πρέπει να είμαστε το άλλο μισό των φίλων μας!

Φυσικά και όχι! Μπορεί να μην έχετε καμία σχέση με τις φίλες σας κι όμως να κάνετε πολύ καλή παρέα. Το να αποδέχεται ο ένας τον χαρακτήρα του άλλου, είναι μέρος της φιλίας. Να μπορείς να είσαι ο εαυτός σου είναι το πιο σημαντικό πράγμα, σεβόμενη πάντα τις απόψεις και τις αδυναμίες των άλλων.
4. Να συγκρίνουμε τους ανθρώπους που γνωρίζετε με τους φίλους που ήδη έχουμε!

Αυτό είναι άδικο γι΄όλους, και για τους καινούργιους και για τους παλιούς! Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και δημιουργούμε μαζί του μια μοναδική σχέση.
5. Δημιουργούμε ταμπέλες, βγάζουμε συμπεράσματα και κρίνουμε συχνά τις φίλες μας.

Είναι λάθος η τακτική αυτή καθώς αν συμβαίνει αυτό, δεν μιλάμε για φίλια. Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, όπως και η σχέση μας μαζί του.. Δεν βάζουμε ταμπέλες ανάλογα με τα χαρακτηριστικά που έχει και φυσικά δεν κρίνουμε αυτά που λέει!

 

5_λάθη_που_γίνονται_στις_γυναικείες_φιλίες_justgirls_001